• JOAN GUARNER BRIZ
  • C/COGULLADA N. 19 BXS
  • 680 215 631
  • cascargoljg@gmail.com

Col·lectius d’Artistes de Balenyà


Objectius de l’entitat

A partir d’un reduït grup de gent d’Hostalets interessada i apassionada per l’art en general, es va organitzar una primera exposició col·lectiva d’art el mes de maig de 2017.

L’objectiu va ser i és, trobar veïnes i veïns del municipi de Balenyà que comparteixin els mateixos sentiments i interessos envers de l’art i convidar-los a mostrar els diferents treballs artístics que realitzen, al poble.

Volem aprofitar per donar les gràcies a en Carles Capdevila que ens va cedir un espai perfecte (l’antiga fusteria Capdevila) que ens ha permès organitzar les diferents exposicions realitzades fins al moment i també la col·laboració de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament.

 


Activitats 

S’han organitzat fins al moment tres exposicions. La primera del 12 al 18 maig de 2017, la segona de l’11 al 28 de maig de 2018 i la tercera del 10 de maig al 9 de juny de 2019. Han participat un total de 33 artistes, alguns repetint participació en les diferents edicions.

Aquestes exposicions ens han permès gaudir d’una qualitat excel·lent i variada de tècniques: pintura al oli, a l’aquarel·la, pintura acrílica, dibuix en tinta xinesa i grafit, maquetisme, fotografia, escultura, ceràmica, mosaic, joieria, estampació, restauració, coloració de mandales, talla en fusta, forja, pintura entre estany.

La primera exposició ens va donar la possibilitat de formar part del catàleg de la Fira d’Artesania de Catalunya, cosa que va permetre que un dels nostres grans artistes, Ramón Aute, fos convidat per la Generalitat de Catalunya a fer una exposició a una sala del CCAM (Consorci de Comerç Artesania i Moda de Catalunya) al c/. Banys Nous, 11, de Barcelona, amb el conseqüent reconeixement que això té. Va ser un esdeveniment molt celebrat per tots nosaltres.

Actualment estem preparant la quarta exposició que degut a la pandèmia no vàrem poder celebra l’any passat, (adjuntem una mostra de cadascun dels artistes). En aquesta ocasió està previst fer-la en un format més reduït del 23 de desembre de 2021 al 9 de gener de 2022. 

Així mateix adjuntem els diferents tríptics dels les tres darreres exposicions on podreu veure quins han estat els artistes participants.